Këshillimi për shtatzëninë

Një shtatzëni mund të sjellë gëzim dhe lumturi. Sidoqoftë, në varësi të situatës së jetës, mund të shkaktojë edhe konflikte, frikë, pikëllim ose kriza. Në kohë të tilla sfiduese ne jemi aty për ju. Në ju informojmë, ju këshillojmë dhe ju shoqërojmë ndër të tjera në lidhje me temat e mëposhtme: 

Mbrojtja

 • Metodat e mbrojtjes nga shtatzënia
 • Pilula e emergjencës
 • Mbrojtja nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme

 

Planifikimi familjar

 • Pajtueshmëria midis punës dhe familjes
 • Mungesa e pavullnetshme e fëmijëve
 • Humbja e fëmijës gjatë shtatzënisë ose lindjes

 

Shtatzënia dhe lindja

 • Ecuria me ndryshimin
 • Çështjet ligjore dhe financiare

 

Diagnostikimi përpara lindjes

 • Mundësitë e diagnostikimit përpara lindjes
 • Veprimi në rast analizash të dyshimta

 

Aborti

 • Marrja e një vendimi: Ta vazhdosh apo ta ndërpresësh shtatzëninë?
 • Alternativat për ndërprerjen e shtatzënisë

 

Dhuna në familje ose dhuna seksuale

 • Mënyrat për të shpëtuar nga dhuna
 • Të bësh një kallëzim penal apo jo?
 • Përveç kësaj, cilët persona të specializuar mund të ndihmojnë?
Schattenfigur Schwangerschaft

 

 

Nëse je 16 vjeç ose më e re dhe dëshiron të ndërpresësh një shtatzëni, duhet të marrësh këshillim. Në kantonin Zug zhvillohet këshillim në qendrën e specializuar eff-zett.

Kështu mund të na kontaktoni

 

Për çdo gjë që ju shqetëson: - Me ne mund të flisni për çdo gjë. Në ju këshillojmë në mënyrë konfidenciale, të besueshme dhe falas. Në rast nevoje përfshijmë një përkthyes. 

 

eff-zett das fachzentrum
Sexual- und Schwangerschaftsberatung (Qendra e Këshillimit për Seksualitetin dhe Shtatzëninë)
Tirolerweg 8
6300 Zug

 

Tel. 041 725 26 40
Email ssb@eff-zett.ch

 

Orari i punës:

Jemi hapur për ju nga e hëna në të premte.
Nga ora 8:30 - 12:00
Nga ora 13:30 - 17:00